5 Şubat 2015 Perşembe

DUR MERDİVEN DUR


  03.02.2015 Milliyet-Ankara Gazetesi


Merdivenler, 7’nci ayı oldu duruyor. 2 ayda bir rapor yayınlar gibi yürüyen merdivenlerin yürümeyiş kaydını tutuyoruz. Az kaldı, yıldönümünde bir kutlama falan yapsak bari. Programı da Dağcılık Kulübü hazırlasa.



Milyonlar tırmanıyor

4 yıldır bazıları yürümüyor diye şikayetçiydik, 7 aydır hepsinden şikayetçiyiz. 4 yıldır olduğu gibi 7 aydır da ne  şikayetlere yanıt verme ne bir çalışma yapma ne de çalışmalar hakkında bilgi verme gereği duyan yok. Aylara vurduğunuzda milyonlarca insan ediyor metro duraklarındaki ve geçitlerdeki yürümeyen merdivenler yüzünden tırmananların sayısı. Yetkililer, milyonlarca yolcunun merdiven tırmanmak zorunda kalmasından rahatsız değil demekki. Girişe kazma kürek bıraksalar da inmişken kömür mömür çıkarsak bari!



Ankara, altyapısı tam çözülememiş, hala büyük sorunları olan bir kent. Son 6-7 yılda gösterdiği hızlı büyümeyle her gün yenisi ekleniyor sorunlara. Ayrıca toplu taşıma çok yetersiz. Her yıl Polatlı kadar nüfusun eklendiği başkentin toplu taşıması zaten yetersizken üstüne varolanı da verimli kullanamıyoruz. Özendireceğimize, toplu taşımadan uzaklaştırıyoruz Ankaralılar’ı.



3 hanım 3 cümle

Güvenpark yanında beklediğimiz otobüs durağı, haber kaynağı adeta. Daha önce de orada duyduğumuz şikayetleri ve tepkileri paylaşmıştık. Bu kez daha önce birkaç kez gördüğümüz ama istisnadır diye değinmediğimiz konu geldi burnumuzun dibine.



Orta yaşın az üstünde 3 hanım, önümüzde buluştular. Sarıldılar, öpüştüler, gülüştüler. Nereye gideceklerini,  içlerinden birinin “Çayyolu’na metro gidiyor şekerim” demesinden anladık. En son gelen hanımefendi, “Ay bırak, otobüs mü bekleyeceğiz orada” diye başlayıp ekledi “Merdiven de çalışmıyor zaten. Ne uğraşacağız, şuradan minibüse binelim.



3 hanım, 3 cümlede, bizim edeceğimiz bir sürü lafı özetledi. Merdiven de gündeme girmiş. Metro yaptık, arabası olmayan bile kullanmıyor, işe bakın!



Sahiden başkent mi burası?

İstanbul, İzmir, Eskişehir, Konya, Bursa, cayır cayır kullanıyor, biz 20 yıl sonra hala kullanamıyoruz bu raylı ulaşımı. Kullanmak için yerin dibine dik merdivenlerle önce inmek, sonra çıkmak lazım çünkü. Durakların, 7 aydır yürüyen merdivenleri çalışmıyor, çalışanlar, keyfine göre bir çalışıyor bir çalışmıyor, umurunda olan yok. Turist görse “Sahiden başkent mi burası?” diyordur. Alt-üst geçitlerde çalışmayanlar da yanında hediyesi.


Dur merdiven dur” diyoruz Ankara’da. Her ilerleme gibi onu da frenliyoruz. Merdiven dediğiniz de böyle bir şey işte; ya yerin dibine sokuyor ya yukarılara taşıyor medeniyeti.

Hiç yorum yok: