22 Ekim 2016 Cumartesi

ELİ AÇIK ANKARA



21.10.2016 Milliyet - Ankara Gazetesi


Göz yaşartır el açıklığımız. Kendi sokakları, caddeleri, mahalleleri, ilçelerini bekletiyor, Türkiye’nin dört bir yanına hizmet götürüyor Belediyemiz. Bizim adımıza iyilik yapıyor, e iyilik işte, “Niye yaptın?” denmez, tutulur dil organı. Bakın da ibret alın, işte Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararlar ve o iyiliklerden bazıları:

9 Temmuz 2015
- Bayburt ili Zahit Mahallesi Çilçil mevkisine 30 bin metrekare yeşil alan ve çevre düzenleme çalışması..
- Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesine 20 bin metrekare park ve muhtelif mahallelere 3 taziye evi yapımı..

9 Kasım 2015
- Sivas ili Güneykaya ve Güldede beldelerine çocuk parkı ve oyun bahçesi yapımı..

15 Ocak 2016
- Bolu ili Göynük ilçesi Akşemseddin Türbesi’nin bakım ve onarımı ile çevre düzenleme çalışması..
- Muş ili Altınova Belediyesi makam aracının tamiratı..
- Kırıkkale Karakeçili Belediyesi’nin yağmur suyu bertarafı için 3 bin metre 800-1000 milimetre çaplı boru ihtiyacının giderilmesi..

11 Nisan 2016
- Urfa ili Ceylanpınar ilçesine yol ve kaldırım için 400 bin metrekare kilitli parke taşı, 27 bin metre su oluğu, 25 bin metre kaldırım bordürü, 75 bin metrekare kaldırım taşı..
Ayrıca ilçe girişinde vadinin park ve mesire yeri yapılması, Küçük Kepez’in seyir tepesi olarak düzenlenmesi, her bir yerleşim birimine çocuk parkı, yürüyüş yolu, spor alanı, yeşil alan yapımı..
Mevcut belediye binasının onarımı, büyütmek mümkün olmadığı için yenisinin yapımı..
1 aşevi, soğuk hava depoları, 2 küçük ölçekli mahalle gençlik merkezi yapımları ve yoksul halka ve sığınmacılara sürekli yardım..
4 büyük, 2 küçük damperli kamyon, 1 greyder, 1 vibrasyonlu silindir, 1 bom, 1 otobüs, 3 yarım otobüs..

- Doğu ve Güneydoğu’da, gıda maddesi, giyim, ev eşyası sağlanması, valilikler ile kaymakamlıkların ihtiyacı olan araç gereç ihtiyacının sağlanması gerekirse ASKİ ve EGO’dan tahsis edilesi, kiralanması ya da devredilmesi..

9 Mayıs 2016
- Düzce ili Akçakoca ilçesine çevre düzenlemesi ve saat kulesi, süs havuzu, çocuk oyun grubu, elektrik direği gibi kent mobilyaları sağlanması..

12 Mayıs 2016
- Bolu ili Göynük ilçesi Ömer Sıkkini ve Debbağ Dede Türbeleri’nin bağlantı yollarının asfaltlanması, ilçe girişlerine tak yapılması, park ve yeşil alanlara peyzaj ve bitkilendirme çalışması yapılması..

8 Haziran 2016
- Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesine mülteciler, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gıda, giyim, temizlik, barınma, sağlık, ulaşım, araç-gereç, bakım onarım gibi ihtiyaçların giderilmesinde kullanılmak için 300 bin lira nakit aktarılması..

- Hakkari iline, gıda yardımı, bayramlık hediye ya da hediye çeki (asker-polis çocukları dahil), buzdolabı, mutfak araç gereçleri verilmesi..

10 Haziran 2016
- Hakkari ili Şemdinli Derecik Beldesi’nde terörden etkilenen vatandaşlara gıda yardımı, buzdolabı, mutfak araç gereç yardımı yapılması, asker polis çocukları dahil bayramlık hediyeler verilmesi..

11 Temmuz 2016
- Siirt ili Tillo Belediyesi için Kale yolu ve Hassa yolu ile taş duvarların yapımı, yolun asfaltlanması, Hassa Hatun Türbesi’nin bakım onarımı ve çevre düzenlemesinin yapılması..

11 Ekim 2016
- Muş ili Bulanık ilçesi, Van ili Özalp-Erciş-İpekyolu-Edremit ilçeleri, Ağrı ili Diyadin ilçesi ile Iğdır ili Hoşhaber ve Tuzluca ilçelerine yol, altyapı ve asfaltlama..
Park alanı, camilere tuvalet ve şadırvan, cami onarımı, cami halısı, taziye evi, su deposu, prefabrik yapı imalatı, taziye çadırı..
Greyder, ekskavatör, loder, kamyon, kar bıçaklı yol süpürge aracı, kazıcı, yükleyici, su tankeri, çöp kamyonu, itfaiye aracı, vidanjör, kanal açma aracı, çift kabinli arazi aracı, binek araç,
Çöp konteynırı, çöp kovası, oturma bankları, ahşap piknik masası, su ve kanal onarım malzemeleri, kar ve buzla mücadele için tuz, GPS cihazı, kilit taşı, bank (tekrar etmiş), tabut, kamelya, oyun grubu, tahteravalliler, zıp zıplar, basketbol potası..
Gıda, kırtasiye, çanta, temizlik malzemesi, kışlık bot, kaban, bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, faks..
Taziye evleri için ses sistemleri, masa-sandalyeler.. Bu ve buna benzer iş ve işlemlerin Belediyemiz imkanları dahilinde karşılanması..

- 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde simge haline gelen Şehit Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesinde alt-üst yapıların düzenlenmesi, meydan düzenlenmesi ve meydan saati, müze, mescit, taziye evi gibi ihtiyaçların, Ankara Büyükşehir Belediyesi imkanları doğrultusunda karşılanması..

Devlet nerede?
Bu tür kararların, yaklaşık bir yıllık dökümü işte böyle. Öncesi de var, bu kadarı fikir versin. Yasal dayanağı olan yardımlar bunlar. Yalnız çoğunun ucu açık, miktar ve maliyetleri belli değil. Doğu ve Güneydoğu’yla da ihtiyacı olanla da dayanışacağız tabii ki ama ne aldığımızı ne verdiğimizi de bilerek. Şöyle arka arkaya okuyunca dersiniz ki “Devlet nerede? Yok mu bakanlığı, valiliği, kaymakamlıkları, Ankara Büyükşehir Belediyesi hangi birine yetişsin?”

Ankara’nın da şehirde ve çevre ilçelerinde hala çok acil ihtiyaçları var, demek bu yüzden onlara yetişemiyor. Kendini unutmuş, Türkiye’yi kurtarmaya adamış kendini. Ankara Kalesi altyapısı 6 yıldır bitemezken, her yağmurda Kızılay’da bile karşıdan karşıya geçemez, alt geçitlere, çukur semtlere biriken yağmur suları bizi Türkiye’ye reklam ederken niye bütün işi Ankara Belediyesi’ne bırakıyorsun a devlet? Allah dedirtiyor; devlet gibi belediye vallahi!

2 yorum:

Abidinpaşa dedi ki...

Bizleri temsil eden sözde Ankara Belediye meclis üyeleri nerde. Ankara Halkından sövüşlenen fahiş su paraları 42 çeşit vergiden alınan rüsumlar .Paylaşılan arazilere yapılan Binalardan elde edilen Rant gelirleri ..? Tabi sesleri çıkmaz onlarda bu işlerin içinde 2 katlı evlerin yanına dikilen gökdelenlerin kat yükseltilmesinden gelen rant cukkalarda sesleri çıkarmı <<<<<<<<<<<uyu Ankaralım uyu daha çok Öpülürsün sağol Ali inandım Kardeşim birde hamamönü yağmasını yazsan ne belgeler var Sözde Ankaralı STk başkanları onlarda takke kapmak sevdasında.

Unknown dedi ki...

KEÇİÖREN 'de “Kapıcı Burhan” adı ile ünlenen ASFALT Burhan Yazar, ( BELEDİYE GENEL KOORDİNATÖRÜ )
Belediyeye trilyonlarca para kazandırdığı İÇİN (?)
Form AVM 'ye ÇIKAN yola Memleketinin adını koydu.
Her nedense İb. Melih Gökçek SESSİZ kaldı.. Memleketi Yozgat 'a Belediyenin PARALARI ile birçok şeyler yaptırdı...!
NETİCE:
Keçiören'de Burhan Yazarın Evinin önündeki asfalt çalışması sırasında Kanal D ekibiyle yaşanan olayın ardından Büyükşehir Belediyesi Asfalt Görevlisi Burhan Yazar, görevinden istifa etmiş, Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilişiğini kesilmişti..
LİNKE dikkat :
http://forum.kanka.net/showthread.php...!