6 Mart 2018 Salı

BAKIMDAN ÇALIŞAMAYAN TELEFERİK - EROL ÜÇER'İ KAYBETTİK



06.03.2018 Milliyet - Ankara Gazetesi

Şentepe teleferik durağında bir duyuru: “..Teleferik hattının sorunsuz ve kesintisiz sürdürülebilmesi için 5 Mart 2018-30 Mart 2018 tarihleri arasında planlanmış ağır bakımları yapılacaktır. Bu tarihler arasında teleferik işletmemiz çalışmayacaktır..” deyip, ulaşımın otobüslerle sağlanacağı belirtiliyor.

Duyurunun başında, teleferiğin yaklaşık 3 buçuk yıldır hizmet verdiği, toplam 22 bin 500 saat çalıştığı söyleniyor. Hiç bitmiyor ki bakımı, yine iyi çalışmış bu kadar saat. 2016’nın temmuz ayıyla 2017’nin Ocak ayı arasındaki 7 ayda 5 kez durmuş, haber olmuştu. Otobüsle yapılabilen bir hizmetin, ki zaten arızalanınca otobüsler taşıyor gördüğünüz gibi, bitmeyen bakımıyla uğraşıyoruz bir de.

İhtimaller tüketilmeden
Toplu taşımada teleferik, daha zor koşullar için geçerli olabilir belki. Örneğin Güney Amerika’daki Bolivya’nın La Paz şehrinde, çok dar sokak ve dik yokuşlar nedeniyle dünyanın en uzun teleferik toplu taşıma ağı kurulmuş durumda. Otobüs kadar vagonlarla taşıma yapılıyor ama gerçekten zor koşullar söz konusu. Toplu taşımada, çaresizliğe çözüm olmuş.

Kasım 2012’de, ‘Yerden Olmadı Havadan Gideceğiz’ derken tramvay gibi raylı sistemleri denemeden bu yatırımın gerekliliğini tartışmıştık yapılmadan önce. Caddeler dar değil, La Paz kadar çaresiz değiliz. Filmlerden bildiğimiz San Fransisko caddeleri kadar dik değil ki o dik caddelerde 145 yıldır tramvayla yolcu taşınıyor. İhtimalleri tüketmeden kondurduk teleferiği.

İstesek de istemesek de
2013 Temmuzu’nda o zamanki Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek, “Allah’ın izniyle isteseler de istemeseler de Şentepe teleferiğini, nasip olursa seçime kadar bitireceğiz” demişti Yenimahalle’de katıldığı Halk İftarı’nda. İhtimalleri tüketmek gibi bir derdimiz yoktu yani, ‘istesek de istemesek de’ yapılacaktı. Açıldığından beri çalışmaktan çok bakım görüyor. İsteseniz de istemeseniz de alın hayrını görün, görebiliyorsanız eğer teleferiğimizin.

Erol Üçer veda etti
1928’de Eskişehir’de doğmuş, subay babasının görevi nedeniyle Elazığ, Gaziantep, Diyarbakır dolaşmış, ilkokul 5’inci sınıfta Ankara’yla tanışmış, İltekin İlkokulu’na devam etmişti. Yeniden Merzifon, Elazığ, İstanbul derken lise 2’de ortaokula başladığı Atatürk Lisesi’ne dönmüştü. İstanbul Teknik Üniversitesi’ni yatılı okudu.
.. Atatürk Lisesi, gerçekten de bir aidiyet yarattı bende. Çok değerli hocalarımız vardı. Arkadaşlarımı da seviyordum..” demişti 2014 Aralık’ında yaptığımız söyleşide. 1980’den sonra lisesindeki nitelik kaybına göz yummayıp, elini taşın altına koydu ve 1986 yılında ‘Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı’nın(ALEV) kurulmasına öncülük etti. Kurtardılar okulu.

Ankara’dan ayrılmadı
Söyleşimizi de Atatürk Lisesi’ndeki vakıf odasında yapmıştık zaten. Başarılı iş adamlığına, Türkiye ve dünyada pek çok iş yapmasına rağmen Ankara’dan ayrılmadı. “.. Atatürk Lisesi de benim açımdan kalmak için güzel bir bahane oldu..” demişti. İlber Ortaylı’nın, “Bizim okuldan cahil çıkmaz” dediği Atatürk Lisesi için “Bu okulda üniversiteyi kazanmamak diye bir şey yoktur, kazandığı yeri beğenmemek vardır” demişti 28 yıllık ALEV’in başkanı olarak.
Erol Üçer - Ali İnandım


Bilinçli bir vatandaşımızı, ülkenin gençlerine sahip çıkıp bir meşalenin sönmesini engelleyen iş adamımızı kaybettik. Erol Üçer’e Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve Atatürk Lisesi’ne başsağlığı diliyoruz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Yenimahalle Teleferiği Aynı Şehir Hastaneleri Mantığı ile çalışıyor.
Bakım ÜCRETİ GARANTİLİ ⁉ Belli Periyodlarla Anlaşmalı Şirkete Uzunca bir Sürede Yüklü bir paraya Bakım yaptırmak her Belediyeye Nasip olmaz.
Bir de Ücretsiz biniş oluşu enteresan..❗
Madem halka hizmet ; Diğer Toplu Taşıma Araçları neden paralı ⁉ Keçiören Belediyesi neden Para alır bilemedim..
🍃
Sevgili büyüğümüz Erol Üçer 'in Kaybı büyük üzüntü..
Bir Çınar daha devrildi 😢
Mekanı Cennet olsun ⚘