1 Ağustos 2015 Cumartesi

29 EKİM MARATONU YAPABİLİR MİYİZ?



31.07.2015 Milliyet-Ankara Gazetesi


Fikrin sahibine sorduk “Yapabilir miyiz?” diye, “Yapabiliriz” dedi.

- Bu yıla yetişir mi?

- Cumhuriyet Bayramı’na az bir zaman kalmış gibi görünse de organizasyon için geç değil.



Ülkeler, doğuyor, sonu bilinmeyen bir maratonu koşmaya başlıyor, akıllarını kullandığı kadar gelişiyor, dayanma güçlerine göre erken ya da geç, yarışı terk ediyorlar. En son Osmanlı İmparatorluğu, 624 yaşında terk etmişti yarışı. Türkiye Cumhuriyeti aldı yerini. Onun da 2023’de 100’üncü yaşı dolacak. Şimdilik koşusuna devam ediyor, ömrü uzun olur inşallah.



Planlara katabilir miyiz?

100’üncü yıla ilişkin devletin de hükümetin de hedefleri ve etkinlik planları var. Bayramlarını, anma günlerini, sönük geçiren bir ülke olduk, 2023’ü de öyle geçirmeyeceğimizi ümit etmek istiyoruz. Kuruluşu ve varlığı için bedelini fazlasıyla ödemiş bir ülkeyiz, kıymetini bilmesini de becermek gerek.



2023 planları ve etkinlikleri içine, Ankara’da yapılacak bir  ‘29 Ekim Maratonu’nu katabilir miyiz acaba? 2023’e kadar her yıl geliştirerek, belki 2023’de yanına birçok başka sportif yarışmayı da ekleyerek, Ankara’da bir şenlik ortamı yaratabilir miyiz? Başkentin üzerindeki ölü toprağını atıp, sönük 29 Ekimler’i canlandırabilir miyiz? Ülkesinin başkentine, ara sıra da böyle çevirebilir miyiz gözleri?



İyi tarafına gelebilir

Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyeleri ile Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası gibi sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle Ankara’ya, uluslararası bir etkinlik kazandırabilir miyiz? 2023’den sonra da gelenekselleşir belki.



Yahu biz, bir uluslararası çapta stadyum yapmayı beceremedik, ne hayalperest adammışsın sen!” diyebilirsiniz. “Bu hantal bürokrasiyle karışık siyasi gündemiyle kim bakar yüzüne?” diyebilirsiniz. Olsun, kazara iyi tarafına denk gelebiliriz belki. Çoğu gerçekleştirilmeyi bekleyen, hayallerimiz var en azından. Bir tane daha ekledik sadece.



Paslandı başkent
Hiçbir başkente yakışmayacak altyapısıyla sporda da solgun benzine, bir renk gelir belki Ankara’nın. Organizasyon konusunda, paslanmış bir kent oldu iyice. E, organizasyonu yapacak akıl da hazır. Azıcık kımıldasak, koltuklardan kalksak, koridorlardan çıksak yetecek. Üstelik maraton gibi 2023’e, daha pek çok organizasyonla da hazırlanması gerekirken başkentin.

Hiç yorum yok: