12 Kasım 2016 Cumartesi

ANKARA’NIN BERABERLİĞİNİ KİM SAĞLAYACAK?



11.11.2016 Milliyet - Ankara Gazetesi

Yanıt bulmayan çok soru sorduk 6 yıldır. Bürokrasiye, yerel yönetimlere, önde gelen sivil toplum örgütlerine... Sünger oda gibi Ankara, söylediğiniz muhatabına gitmeden emiliyor yolda, bir karşılık yansımıyor oralardan. Laf arasından fikir edinmeye çalışıyor, kendinizce kanaat oluşturuyorsunuz.

21 Ekim’de ‘Eli Açık Ankara’ başlıklı köşemizde Belediye’nin son 1 yılda Ankara il sınırları dışına yaptığı yatırımları sıralamış, Ankara Belediyesi’nin hangi birine yetişeceği kaygısıyla “Devlet nerede?” diye sormuştuk. Süngerin minik baloncuklarına hapsolan sözler, yansıyacak bir karşılık bulamadı.

“Birlik ve beraberlik için fedakarlıktır”
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, 8 Kasım’daki Belediye Meclisi toplantısında tekrar sormuş konuyu. Belediye Başkanımız Melih Gökçek’le aralarındaki konuşmadan nasipleniyor, bir nevi kendi kendimize gelin güvey oluyoruz.

Şöyle demiş Melih Gökçek: “Güneydoğu için buradan alınan kararları tenkit ettiniz. ‘Bunun sonu yok’ dediniz. Ankara’nın parasının gittiği doğrudur. Ama Türkiye bir bütün. PKK’nın mahvettiği yerlerin yeniden yapılması Güneydoğuda yaşayan Kürt vatandaşlarımızın vatanına bağlanması için bir vesiledir. Bunu yapmaya mecburuz. Ankara’ya 3 yatırımı eksik yaparız ama oralar küçük yerler olduğu için 50 yatırım götürürüz, insanların da yüzünü güldürürüz. Milletin birlik ve beraberliğinin ayakta tutturulması için yapılan bir fedakarlıktır. Bunun için Ankara halkı hizmetten geri kalıyor demek yanlış. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak katkı veriyorsak bundan kıvanç duymamız lazım.

Sadece Güneydoğu değilki
Yatırım ya da yardım yapılan listede sadece Güneydoğu yoktu ama. Bayburt, Şanlıurfa-Ceylanpınar, Sivas Güneykaya ve Güldede beldeleri, Bolu-Göynük, Muş-Altınova, Kırıkkale-Karakeçili, uzun bir hizmet dökümüyle tekrar Ceylanpınar, Düzce-Akçakoca, tekrar Bolu-Göynük, bir kez daha Ceylanpınar, 2 kez Hakkari, Siirt-Tillo -ki Kale Yolu yapımı ve Hassa Hatun Türbesi onarımıdır-, Muş-Bulanık, Van Özalp-Erciş-İpekyolu-Edremit ilçeleri, Ağrı-Diyadin ile Iğdır’ın Hoşhaber ve Tuzluca ilçeleri, Niğde-Bor biçiminde sıralanmıştı yatırım yapılan yerler.

Buralara yapılan bazı yatırım ve yardımlar, Ankara’nın bırakın beldelerini, ilçelerini kıskandırmıştır öğrenince. 20 yıl sonra kaldırımla tanışan Batıkent’e sormak lazım mesela. Kaldı ki Güneydoğu’ya yapılan yardım ve yatırımların da ucu açık, zaman ve harcama sınırı belli değil. O zaman da isyan etmiştik “Devlet nerede? Yok mu bakanlığı, valiliği, kaymakamlıkları, Ankara Büyükşehir Belediyesi hangi birine yetişsin?” diye.

Devletin işini üzerine alırsa
Ciddi toplu ulaşım, altyapı ve turizm yatırımlarına ihtiyaç varken..
6 yıldır Ankara Kalesi alt ve üstyapı çalışması bitmemişken..

Akyurt Kongre ve Fuar Merkezi 2 yılı temel halinde, 5 yıldır inşa edilmeyi beklerken..
Koca başkente yeni spor tesisleri lazımken bir yer bulup stadyumu bile yapılamazken..
Savunma ve havacılık sanayisinin merkezinde bütün sanayi bölgeleri altyapı sorunuyla boğuşurken..
Nitelikli işgücünü sürekli başka şehirlere kaptırırken..
Siyasiler, hatta kendi vekilleri ve içinde yaşayan bürokratları bile ilgilenmezken..
Bir de devlet bütçesinden yapılacak işleri üzerine alırsa..

Ankara’ya aidiyet hissini, başkentin birlik ve beraberliğini kim sağlayacak?

2 yorum:

Abidinpaşa dedi ki...

ANKARA DA ONLARCA STK VAR . BAŞKANLARI VAR. ALAYI TAKKE KAPMA PEŞİNDE BU OLAYLARA PARMAK BASACAK BABAYİĞİT VARMI.? NE GEZER.ANKARALININ PARASI PUL KARISI DUL GÖKÇEK BİR ZAMANLAR SEÇİMDE ANKARADAN AYRILIPTA NUFUSTA KAYITLI OLDUKLARI YERLERDE OY KULLANAN BAŞKENTLİLERİN SUYUNU KESECEĞİNİ İKİ KATI PARA ALACAĞINI SÖYLEMİŞTİ SEÇİMİ KAZANINCA HEPSİNİ UNUTTU ANKARANIN 100 KM DIŞINDAKİ MEZRALARIN YOLUNA BAKIN ÇANKAYANIN SOKAKLARINDAN GÜZEL ASFALT KAPLI.VALİ KARŞISINDA CEKET İLEKLEYEN STK BAŞKANLARI TAKKECİLER OLURSA BU HESABI KİMSE SORAMAZ SİZ YAZDIKLARINIZLA KALIRSINIZ SAYIN İNANDIM.

ali inandim dedi ki...

Yazması bize kaldı, sahip çıkmak Ankaralılar'a..