25 Temmuz 2015 Cumartesi

KONFERANSA YETİŞİR Mİ?



24.07.2015 Milliyet-Ankara Gazetesi


Altyapı ve onarım çalışmaları için kazdığını olduğu gibi bırakıp gidenler, kaldırım taşlarını söküp öylece bırakan ya da üstüne bir de sağlamları kıranlar, inşaat atıklarını temizleme gereği duymadan pervasızca çekip gidenler, hendekler, çukurlar, açıkta bırakılan elektrik telleri... Yani “Yapın” demeye korkuyorsunuz, yapılmamış hali kadar rahatsızlık veriyor “Yaptık” dedikleri.



Konferansa yetişir mi?” diyoruz ama böyle yetişecekse yetişse ne olur?



Önemli bir fırsat

12-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Ankara önemli bir konferansa ev sahipliği yapacak; Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12’nci Taraflar Konferansı’na. Yurt dışından 10’a yakın devlet başkanı, 100’den fazla bakan ve parlamenter, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile 8 bine yakın delegenin katılması bekleniyor. Ankara’nın, hem çevre hem tarihi açıdan kendisini göstermesi için iyi bir fırsat. Bu fırsatı nasıl değerlendireceğiz, o önemli.



Nasıl değerlendireceğiz

Ankara Kalesi’nin 5 yıldır bitmemiş altyapı ve çevre düzenlemesiyle
İdrar esanslı Akkale’siyle

Turistik bölgelerdeki otopark sıkıntısı ve Kale’ye çıkan hiçbir aracın olmamasıyla

Hacı Bayram çevresinde devam eden inşaatlarıyla

Olmayan turist danışma bürolarıyla

Gece 11’de biten metrosu ve tabii ki erken biten gece hayatıyla

Yürümeyen yürüyen merdivenleriyle

Tepeli tümsekli, eğri büğrü kaldırımlarıyla

Ankara yemeklerini tattıracak yetersiz lokantalarıyla

Yine turistik bölgelerde erkenden kapatan esnafıyla

Hendekleri, çukurları, elektrik telleriyle



Nasıl ağırlayacağız biz bu konukları? O alışveriş merkezi senin bu alışveriş merkezi benim dolaştırırız artık. Çok var nasılsa.



Özel bir çaba görünmüyor

Akyurt’ta, bir fuar ve kongre merkezi inşa ediyoruz. İleride daha çok konuğa ev sahipliği yapacak yani başkent. Ancak sadece şu saydıklarımıza bakılırsa kimsenin acelesi yok. “Olduğu kadarıyla artık” diye düşünüyorlar herhalde. Misafir umduğunu değil bulduğunu yesin. Özel bir çaba gösterilmediğine ve hummalı bir çalışma yapılmadığına göre pek de umurumuzda değil demek.



Altyapı çalışmaları için İçkale Kapısı girişine yığılan  tellere değinmiştik geçen Cuma. Eteği takılıp yırtılan, yerlere kapaklanan, ağzı burnu kan içinde kalan turistlerden, mahalleliden bahsetmiştik. Tam da gözümüzün önünde takılıp düşerek, kolunu kıran beyefendiyi anlatmıştık. Evvelki gün gittiğimizde ne gördük? Teller artmış ve daha da yayılmış çevreye. Babamızın Kalesi sanki, anlayış meselesi işte; umursamazlığın da başkentindeyiz.



Ekim’e inşallah
Velhasıl 10’a yakın devlet başkanı, 100’den fazla bakan ve parlamenter, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile 8 bine yakın delegenin geleceği başkent Ankara’da, şu an konferansa yapılamaz. Ekim’e hazırlanır inşallah.

Hiç yorum yok: