23 Ocak 2016 Cumartesi

OLAĞAN KAR HALLERİ - İKİ KAYIP



22.01.2016 Milliyet-Ankara Gazetesi

Gece, büyük keyifle izledik kar yağışını. Kaçıncı oldu yazmaya doyamadık Ankara’ya, hele Kale’ye ne kadar yakıştığını. Bizim günler öncesinden telaşlanmaya başladığımız bu yağışları, büyüklerimiz kardan saymazlar; şöyle en az 1 metreyi bulmadığı için.

1 Ocak’ta, 1914 Şubatı’nı hatırlatmıştık, çatıları çökerten, açlıktan hayvanları telef eden, insanları donarak öldüren kar yağışlarıyla. Dahası Ocak 1874’de başlayan ve 2 buçuk ay süren kar yağışı var Ankara’nın. Şimdi 15 santim kar yağacak diye telaşlanıyor, yağdıktan sonra da o 15 santimde rezil oluyoruz sokaklarda.

Pek değişmiyor bu tablo
Dün sabah kalktık, evden çıktık, yollar kar kaplı. Batıkent Kardelen Mahallesi’nin ana yolları bile kar, tek damla tuz atılmamış. Biz şanslıyız, evimiz metro durağına yakın sayılır, yürüdük. Kızılay’a geldik, duraklar tıkabasa, kaldırımdan 1 buçuk 2 metre yola doğru kar duruyor. Yolun ortası da arabalar ezdiği için ıslak ama erimemiş kar. Otobüse bindik, Aşağı Ayrancı girişini kapatmış trafik polisleri. Çünkü Güvenlik Caddesi’nde otobüsler, arabalar kalmış, yol tıkanmış.

Bu kadar söyleyelim. Daha önceki yağışlarda kaleme aldığımız destan niteliğinde yolda kalma hikayelerini, tekrar edeceğiz yoksa. Kar keyfi hem böyle hem üst üste iki kötü haberle kursağımızda kaldı.

Terzi Celil’i kaybettik
Celil Kabadere, 74 yaşında aramızdan ayrıldı

OSTİM-Macunköy arasında metro penceresinden kar seyrederken Yenimahalle’deki Çalıkuşu Lokantası’nın sahibi Kemal Acımert’in telefonu geldi; “Celil abiyi kaybettik bu sabah” dedi. Yenimahalle’nin efsane ismi Terzi Celil, Stil Terzi’nin sahibi. ‘Meşhurların Alçakgönüllü Terzisi: Celil Kabadere’ diye atmıştık kendisiyle 2 yıl önce yaptığımız söyleşinin başlığını. Sıfırdan başlayıp, alnının teri, gözünün nuruyla kendi başarı hikayesini yazabilen nadir insanlardan biriyle tanışmıştık.

Çabuk kaynaşmış, sonrasında da bir araya gelip memleket meseleleri konuşmuştuk zaman zaman. Beraber olmaktan, sohbetinden zevk alınan bir beyefendiydi. Ticareti ve sanatına laf edilemeyecek, esnaf arasında çok sayılan, Ankara’nın adam gibi adamlardan bir değerini kaybettik. Bir mücevherini kaybetti Ankara.
'Terzi Celil', Yenimahalle Alemdar İş Merkezi'ndeki mütevazı dükkanında tasarlıyor, kesiyor, biçiyor, alt katta bir manga çırak ve kalfa onları birleştiriyordu.
Mustafa Koç’tan erken veda
Rahmi Koç - Mustafa Koç
Aradan 3 saat geçti, bir başka Ankaralı’nın kötü haberi verildi canlı yayında; Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 56 yaşında kalp krizine yenik düşmüştü. Dedesi Vehbi Koç’un hayatını belgesel yapmak nasip olmuş, 1992 yılında çakır gözleriyle çakmak çakmak bakan, yönetime aday torun olarak tanımıştık kendisi. Türkiye için de Koç Holding için de çok erken bir kayıp. Hele hele ailesi için, çok çok erken. 

Terzi Celil ve Mustafa Koç’a, Allah gani gani rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar. Aileleri ve yakınlarına, baş sağlığı ve sabır dileklerimizle...

Hiç yorum yok: