3 Ağustos 2016 Çarşamba

AKILLI VE İLKEL



02.08.2016 Milliyet - Ankara Gazetesi


Vasat değiller, zekiden öte akıllılar. Ülkenin en akıllı çocuklarına, dünyanın en ilkel işlerinden birini yaptırdılar; bir askeri darbe ile kendi halkını kıydırmaya kalktılar. 18 gün geçti, akılla açıklayamıyoruz hala olan biteni. Büyü mü yaptınız, Melih Gökçek’in dediği gibi cinler mi karıştı işe, hipnotize mi ettiniz, ne yaptınız bu Türkiye’nin en parlak akıllarına da inançla böyle bir ilkelliğe imza attılar? Her şey ortada olduğu halde niye bizim vasat aklımıza sığmıyor acaba bu ilkel girişim?

“2000’de iktidarız”
1980’lerin başında, 2000 yılında iktidar olacaklarından bahsettikleri geliyordu kulaklarımıza. Lise çağındaki biri için ne kadar fantastik bir tarihleme; 100 yılla 20 yılın farkı yoktur o çağdaki bir genç için, her ikisi de çok uzaktır. Ama yine o çağdaki birileri telaffuz ediyordu bu sözleri, demek akıllı çocuklar, ileriyi görebiliyorlardı.

Plandan 16 yıl kayma olmuştu, 15-16 Temmuz 2016’da attılar iktidara meyleden adımlarını. Ancak akıllı çocukların da aklının yetmeyeceği bir şey oldu, çılgınlığın dibi adamlar atladı tankların, bombaların ve mermilerinin önüne. Nasıldı yani?
- 45 yıl en akıllı ve başarılı öğrencilerin aklını çel
- Yıllarca zekadan öte akılları sayesinde kendini saklamayı başarsınlar
- Devletin en önemli kurumlarında hayati köşe başları tutulsun
- Onbinlercesi biriksin, güç olsun ülkenin dört bir yanında
- 45 yıl, 20 saatte tersyüz olsun...
Akıllıların akılla açıklanamayan örgütlenmesini, ancak akla sığmayacak bir çılgınlık durdurabilirdi; Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın çılgınları, hortladı sanki 100 yıl sonra, 45 yılı 24 saate bırakmadan tasdiknameyi, halk tabiriyle ‘depdirnameyi’ tutuşturdu ellerine.
Mucit nesil vasatlaştırıldı
Türkiye’nin buluşlar yapacak, hastalıklara derman bulacak, uçaklar, trenler, gemiler, arabalar üretecek, nano teknolojiyle oyuncak gibi oynayacak, uzaylara gidecek akıllı nesline askeri darbe yaptırmış, bir gecede Türk tarihinin en azılı vatan hainlerine dönüştürmüşlerdi. Bilim adamı, mucit olacaklar askerleştirilerek vasatlaştırılmış, vasatlar, memlekete hiçbir faydası dokunmayan fitne-fesat peşinde bilim adamı yapılmıştı.

Hiçbir parayla satın alınamayacak bu akıllar, kendisine ve ülkesine hiçbir faydası olmayan bir uğurda imha edilmişti adeta. Darbe başarılı olamasa da yine de o akılları imha ederek kazanmıştı yaptıranlar.

Budanıyor keskin zekalar
Dünyayı idare etme sevdasındaki iradeler, hiçbir ülke ayırt etmeksizin bütün dünya üzerinde bir ‘vasatlaştırma’ işlemi yürütüyor. Televizyon, gazete, dergi, sosyal medya gibi kitle iletişim araçları, bazı sivil toplum örgütleri ve çalışma hayatı üzerinden yapıyorlar törpülemeyi. Aklı, onun işleyiş biçimi ve kapasitesine göre değil, işlerine yarayacak biçimde yönlendiriyor, çıkıntılık yapacak birçok keskin zekayı böylece buduyor, dünyanın en akıllısını bile idare edebiliyorlar ‘vasat’ akıllarıyla. Kaba ve sığ olan vasat fikirlerini, güç ile kapatıyorlar.

Türk devletinin kutup yıldızları olacak çocukları, tarihinde az görülür bir örnekle devletini yıkmaya kalktı. En akıllılar, en ilkel halleriyle ülkenin emniyetini, askeriyesini, istihbaratını, Meclis’ini bombaladı, halkına ateş etti, üzerinden tankla geçti. Bir saniye bile mi sorgulamadınız a efendiler, “Ne yapıyoruz?” diye? Bir saniye bile mi sorgulamadınız kimi düşman ilan ettiğinizi?

45 yıl çırpınmışız
Haşhaşiler cehaletinin kurbanıdır, bu akılla bu çağda, toprağına doğduğunuz, 45 yıl maaşıyla geçindiğiniz, ucuz imkanlarından yararlandığınız, yani ekmeğini yiyip, suyuyla bugüne geldiğiniz ülkenizde, bu çeşit bir ilkelliğe nasıl alet olabildiniz? Süper akıllarınızın vasatlaştırılmasını anlayamadınız da kalan zerre aklınızı niye yediğiniz kaba pislediniz? Anlaşıldı ki ayağımızdaki prangaymışsınız, sizin yüzünüzden, 45 yıl çırpınmışız biz uçabilmek için!

Hiç yorum yok: