25 Kasım 2012 Pazar

EKSİK İŞİN YARISI


23.11.2012 Milliyet-Ankara Gazetesi


Yeni yapıldığı halde kırık ya da yarım kalmış kaldırımlarla açılmış ama kapatıldıktan sonra asfaltlanmamış yollarla doldu Ankara gazeteleri. Bir acelesi mi ne varsa artık, ucuna kadar getirip, 1 saatlik ya da 1 günlük işi bırakmış, itfaiye sanki, acilen bir yere yetişmeye çalışmış gibi işi yapanlar. “Az bir şey kaldı onu da mahalleli tamamlayıversin” diye düşünmüşler gibi. Mahallelinin altından kalkamayacağı yarım işleri kime bıraktılar, o nasıl bir kurumsa artık, kendisiyle tanışmıyoruz. Yağmurlar başladı, bol çamur banyosu ve milli sporumuz kaldırım sekseği bizi bekliyor, onu iyi biliyoruz. 

Yarı kaldırım
Batıkent, 20 yılı aşkın bir süre sonra kaldırımla buluştu. Yan kaldırımlar tamamlandı, yol ortasındaki kaldırımlar açıldı. İçinden ince borular kablolar geçti, üzeri toprakla kapatıldı. Çim ekecekler diye beklerken baktık taş döşemeye başladılar. Bir gün, taşları kaldı, çalışanlar kayboldu ortadan. Bir süre sonra taşlar da kayboldu. Yarı döşenmiş orta kaldırımımız oldu. Ankara’da, hala kaldırımı olmayan sokaklar olduğunu öğrenince yarım işe şükretti Batıkent ahalisi. Oysa buraya kadar hızlı ilerlemişti işler.

Şikayetler arttı
Çok çeşitli semtlerden gelen yarım kalmış kaldırım ve yol şikayetleri, son 1 aydır iyice arttı. İnsan ucuna gelip, bitmesine 1 metre kala kaldırımı bırakır gider mi? Mevsimi geçtiği halde yolları kazıp, sonra da olduğu gibi toz, çamur haliyle terk eder mi? Eksik işler, en son bedensel engelli vatandaşımız Nevzat Yavuzer’in, canına mal oldu. Beceriksizlikten çok bir telaş halinden kaynaklanıyor gibi aksaklıklar. Bazı işlere geç kalınmış ta akıllar yeni başa geliyor hali.

Seçime yetişme telaşı
Nedeni belli; yerel seçimler yaklaşıyor. Zamanında yapmak varken seçime kadar bekleme, sonra da eli ayağına dolanma alışkanlığından vazgeçemedik bir türlü. Ancak bu yılki telaş, dikkat çekici. Eksikleri tamamlamaya yetişilemiyor sanki. Merkez ilçeler bitmemişken çevre ilçelere yapılan alt yapı çalışmaları ve muhalif belediyelerin, çekişmenin tadını kaçırması yüzünden olabilir mi acaba? Şimdi bir de kimsenin ne olduğunu tam açıklayamadığı yeni ‘Büyükşehir Belediyesi Kanunu’ çıktı başımıza.

Bu telaş günden güne artar, yolda çamur, kaldırımda seksekle olan yine bize olur. Zamanında yapılmayan işin yarısını da işten sayar, eksik kaldırımı, seçim hediyesi olarak koyarlar önümüze.

Hiç yorum yok: