20 Aralık 2015 Pazar

İKİ BASIN TOPLANTISI İKİ FARKLI GÜNDEM



18.12.2015 Milliyet-Ankara Gazetesi


Bir dayanışma içinde olmak için öncelikle aynı hedefe yönlenmek lazım. Bir kentin yöneticileri, ileri gelenleri, önce kamunun temel ihtiyaçlarını yanıtlayacak, sonra onlarının önüne geçip, yeni hedefler için öncü olacak, bir medeniyet oluşturmanın adımlarını atacak. Kendini aşmaya çalıştıkça medeniyet ilerleyecek, insanlık, varoluşunun en önemli gereğini yerine getirmiş olacak. Gelişme böyle olur.



Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek, 12 Aralık Cumartesi günü yaptığı basın toplantısıyla 2016 yılında devam edecek ve yeni yapılacak projelerini anlattı. 16 Aralık Çarşamba günü de MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, ‘Ankara Yerel Gündem Değerlendirme Toplantısı’nın üçüncüsünü gerçekleştirdi. Melih Gökçek ne anlattı, Fatih Çetinkaya ne, alt alta bir koyalım.



Önce 3 milyon

Gökçek, Ankapark’la yaptı açılışı, “Dünyanın en büyük temaparkı.. Şu ana kadar da 800 milyon lira civarında para sarf ettik.. İnşallah 3 milyon ziyaretçiyle başlayacağız, hedefimiz 10 milyon ziyaretçi..” dedi ve devam etti:

“Hacı Bayram, bir inanç turizmi merkezi haline getirilecek.”

“İmrahor Vadisi’nde 11 kilometrelik proje ‘Ankara Boğazı Projesi’.. Bu yıl itibariyle, bu projemize inşallah başlıyoruz.”

“Kuzey Yıldızı’ndaki cami ve külliye ile etrafındaki konferans salonu inşaatı.. önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak..”

“Akyurt Ankara Fuar ve Kongre Merkezi projesini, bu yıl içerisinde başlatmış olacağız..”

“Eryaman Stadı’nı yapıyoruz. İhalesini yaptık.. 1 ila 1 buçuk yıl içerisinde Ankara’nın hizmetine girmiş olacak.. 19 Mayıs Stadı’nın, yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını amaçlıyoruz.”



Adliye Ulaşım Merkezi olacak

“Toptancı Hal, mecburen Gölbaşı’na taşınıyor. Mevcut Hal, Ankara Adliyesi olacak. Ankara Adliyesi’nin yeri de Ulaşım Merkezi olacak. (Hal) 1 yıl içerisinde de taşınmış olacak..”

“Kentsel dönüşüm projelerimiz olanca hızıyla devam ediyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 5 bin 200 konutun ihalesi yapıldı.. Ayrıca orada (Mamak) vaat etmiş olduğumuz mobilya esnafına bir showroom var. Kaba inşaatı bitti, şu anda ince işleri devam ediyor.. Hıdırlık, Atıfbey ve İsmetpaşa bölgelerinin dönüşümü hızla sürüyor.. İki katı kesinlikle geçmeyen tek katlı, iki katlı arazinin konumuna göre konaklar yapılacak.. Güney Kent yapılması, sosyal konut yapılması konusunda, Maliye Bakanlığımız’dan arazilerimizi aldık. Gölbaşı Himmetli bölgesinde, dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal konut projesine başlayacağız.. Dikmen Vadisi 4 ve 5. Etap, bir yılan hikayesine dönmüştü.. artık özel sektör Dikmen Vadisi’ni gerçekleştirmiş olacak.”

“Yeni Otobüs Terminali’ni, NataVega Alışveriş Merkezi’nin kenarında.. 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde özel sektöre ihale ediyoruz.. Ankara’nın 5 girişine ufak cep terminalleri yapılacak.. Niyetimiz.. Ulus'taki esnafı mevcut yere (AŞTİ’ye) taşımak.. Ulus Meydanı’nın, 3 yıl içinde gerçekleşmesini sağlamak.”



İki yeni teleferik hattı

“..yap-işlet-devret modeliyle iki teleferik daha yapacağız. Birincisi; Dikmen-Kızılay hattı.. ikincisi; Aşağı Eğlence’ye dev bir hastane yapılıyor, bu hastaneden Sıhhiye’ye bir teleferik hattı..”

“.. turizmi destek maksadıyla termal tesislere desteğimiz sürecek.. altyapıyı, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz yapmaya hazırız..”

“Keçiören için özellikle trafik açısından viyadük yapılması önemli.. Sanatoryum Caddesi’ne doğru projemiz hazırlandı..”

“Hükümetinin direkt destek verdiği ve inşallah bu dönemde ihale edeceği Havaalanı Metrosu da önümüzdeki 3 yılın hedefleri arasında.”

“Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınan 9 ilçeye büyük yatırımlar yapıldı. Bunlar bizim bütçemizi zorluyor” diyerek mali destek isteyip, bitirmiş toplantısını Gökçek.



Yatırımlardan mahrum

MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya ise “Rantı düşünenler önce Ankara’yı düşünsünler. Ankaralılar’ın günlük yaşamları çilelere hapsedildi” diyerek başlamış toplantıya. Devam etmiş:

“..kıymetli şehrimiz, mevcut hükümetin yatırımlarından ve sevgisinden mahrum ve gamlıdır. Tarihi kimliği bile sahiplenilmeyen Ankaramız, kaderine terk edilmiş.. sınırsız kaynak ve potansiyeli ile gerekli tüm imkânlara sahipken modern yaşamın, asri medeniyet anlayışının yaşanabildiği bir kent konumuna getirilememiştir..”

“.. Ankara’mız; birbirine çok yakın binalar, yeşil alandan yoksun bırakılmış sosyal yaşam alanları, otoparkı olmayan, trafiği örümcek ağı, yaya ve bisikletlilerin adeta yok sayıldığı bulvarlar, toplu ulaşımı yetersiz, kent estetiği ve imajı kendi haline bırakılmış, müteahhitlerin zevkine ve keyfine göre dizayn edilmiş yapılarla dolu bir şehir görünümündedir.



Tarım arazisinde kentsel dönüşüm

“..ekilebilir tarım arazilerinde, su havzalarında, hava koridorlarında ve hatta SİT alanlarında kentsel dönüşüm uygulamasına karar verilmesi, kabul edilebilir, mantık sınırları dahilinde anlaşılabilir bir durum değildir..

“Ulaşımda, ne hazindir ki beceriksizliğin en büyüğü Ankara’dadır.. Ankaralı, soğukta, sıcakta kuyruk beklemek, otobüslerde, dolmuşlarda, metrolarda istiflenerek seyahat etmeye mahkum bırakılmaktadır.. konforlu ve hızlı bir metro ulaşımı için sinyalizasyon sistemini tamamlama sözünü verenler, 18 ay geçmesine rağmen bunu bile beceremediler.. söz verilen Havalimanı-Sıhhiye metro projesine ne oldu? Çankaya-Altındağ-Mamak tramvay hattı yapılıyor da haberimiz mi olmadı? Başkentte yaşayan nüfus yoğunluğu baz alındığında, neden Ankara’nın diğer bölgeleri için metro projeleri düşünülmüyor?

“Başkentli futbolseverler, stat sıkıntısı nedeniyle milli maça hasret.. mevcut 19 Mayıs Stadı eskidi, tehlike arz ediyor..”

“.. Akyurt ilçemizde uluslararası bir fuar merkezi inşaatının temellerini büyük bir şölenle atmış.. görkemli temel atma töreninin ardından alanda tek bir çivi dahi çakılmamış..”



‘Büyükzehir’ Yasası

“.. ‘Büyükşehir Yasası’ adı altında çıkardığı, ‘Büyükzehir Yasası’dır. Çamlıdere, Bala, Evren, Haymana, Kalecik, Güdül, Elmadağ, Nallıhan, Kızılcahamam, Beypazarı ve Ayaş ilçelerimiz her geçen gün nüfus kaybediyor. Şereflikoçhisar ve Çubuk ilçelerimizin ise verdikleri göç, aldıkları göçten daha fazla. Büyükşehir Yasası, bu küçülmenin önüne geçmek yerine neredeyse körüklüyor..”

“Suyu pahalı, hafriyatı muammalı, harfiyatı israflı, otopark geliri kayıt dışı.. Başkent, maalesef kimliğini, şehir kültürünü kaybetti, ruhsuz ve ilgisiz gri bir beton yığını haline geldi..” demiş özetle Çetinkaya.



Ne dersiniz, kesiştiği yerler var değil mi gündemlerin?!

Hiç yorum yok: