7 Nisan 2014 Pazartesi

EZİYETE DEVAM



04.04.2014 Milliyet-Ankara Gazetesi

Seçim tamam, çalışmaya devam” diye slogan hazırlamıştım,  içimde kaldı. Bitmedi, bitemiyor seçimimiz. “Seç” dediler, biz oyumuzu verdik. Hak geçiyorsa eğer, günahı hakkı yiyenin boynuna.



Gerçi öyle siyaset ya da partiler üstü sorunları var ki Ankara’nın, seçim sonuçlarını beklemek gerekmiyor. Hergün çekmeye devam ediyoruz eksik işlerin cezasını. Mart başında “Metro Eziyeti” demiştik, şikayetimize karşılık yaprak kımıldamadı. Metroda, yeni hatların açılmasıyla dert üstüne yenileri eklendi, paşa paşa çekiyoruz başımıza geleni.



İşin tadı kaçtı

Çayyolu yolcuları memnun mu bilmiyoruz ama bizim Batıkent-Sincan hattında işin tadı kaçtı sayılır. Daha önce de belirttiğimiz gibi; işe gidiş geliş saatlerinde sorun büyüyor. Sabah 9’dan sonra erken eksiltilmeye başlayan seferler, yolcularla görevlileri bağır çağır karşı karşıya getirmeye başladı. Sanki Sincan yolcusunun yoğunluğu, hala dikkate alınmıyor gibi.



Sabah kavgaları şıklaştı

Son bir haftadır sabah kavgaları sıklaşmaya başladı. Çünkü erken eksiltilmeye başlayan seferler, yolcuların birikmesine neden oluyor. Bizim rekorumuz arka arkaya 3 trendi, sıradaki bir hanımefendi 5 trenle rekorumuzu kırdı. Yani 5 tren durağa geliyor ve garaja gitmek için boş dönüyor. 5 trenlik yolcu, Batıkent durağında yığılıyor.



Halbuki Sincan hattıyla Batıkent yolcusu 3, hatta işe gidiş geliş saatlerinde 4-5 kat arttı. İki yöne de daha ilk duraktan tıka basa doluyor. Vatandaş bağırıp, çağırmaya başlıyor, görevliler, “Bizimle ilgili bir şey” değil deyip, çıkıyor işin içinden. Ne diyecek, sefer planını onlar yapmıyor ki. Ama durumu, masadan idare edenlere de mi iletmiyorlar hiç.



Yürüyemedi gitti merdivenleri

Bu arada beşinci ayı da geçti, metronun yeni yapılan yürüyen merdivenleri, yürüyemedi gitti. 10 defada 8 defa yürümeyen merdivenlerden çıkıyoruz yeryüzüne. Niye duruyor, çalışırsa kimin keyfine göre çalışıyor anlayamadık daha. Yeni yapılan asansörler de çok dekoratif oldu, içine saksıyla çiçek falan koysak daha ilgi çekeceğini iddia ediyoruz.



Kömür işçisi gibiyiz

20 yıldır Türkiye’nin ilk metrosu Ankara’da, hala metro eziyeti çekiyoruz. Hala planlama yapamıyoruz. Hala vatandaşın işini kolaylaştırmayı beceremiyoruz. Medeniyetin nimetlerinden metroyu kullanırken Zonguldak’ın kömür işçilerinden farkımız kalmıyor bazen.


Oturup, masadan planlamayın efendim, gidip, bakın. Biz, haber vermek, uyarmak için yazıyoruz bu sorunları. Kendimiz yazıp, okuyalım diye değil. Yarın tatsız bir olay çıkınca mı önlem alacaksınız? İnsan için gelsin medeniyet, gelmiş olmak için değil.

Hiç yorum yok: