5 Mayıs 2018 Cumartesi

BU KADAR BASİTMİŞ


05.05.2018 Milliyet - Ankara Gazetesi

Halka zaten açık Eymir Gölü, şimdi tam açıldı halka. Çok basitmiş; bir otobüs seferi kondu ve bitti. Halka açık mesire yerine, gidebilir oldu halk. 23 buçuk yıl çiğnenen çürük “Eymir’i halka açacağım” çikletini de atmış olduk ağzımızdan. İş yapmaya gönlü olunca oluyormuş demek.

Konuşarak, konuşulanı dinleyerek iletişim kuruluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’le görüştü, 23 buçuk yıllık itilaf bir görüşmeyle çözüldü. Bu kadar basitmiş. Yöneticinin işi de iletişim kurup sorun çözmek, oldu işte.

Boş balon laflarla geçen yıllara yazık, verilebilecekken verilmeyen hizmet, onca yıl nesine yaradıysa halkın?

Seferler bugün başladı
Artık 112 numaralı belediye otobüsü, haftanın 7 günü sabah 7 ile akşam 9 arası, 36 duraktan geçerek Eymir Gölü’ne gidecek. Seferler iki saatte bir. Güzergahı da şöyle: Ulus, Sıhhiye, Kızılay, Cinnah Caddesi, Simon Bolivar Caddesi, Turan Güneş Bulvarı, TRT, Oran Mahallesi, Ahlatlıbel-İncek Kavşağı, Konya Yolu, Eymir 1. Giriş, Polis Akademisi, Yaylabağ Mahallesi, Eymir 2. Giriş. Binmek için 185 ve 135 hat numaralı durakları kullanabileceksiniz.

Eymir’i görmeyenler, isteyip de gidemeyenler, mutlaka çocuklar, başkentin bu cennet parçasını görmeli. Bozkırın ortasında o cennet parçasının nasıl yaratıldığını öğrenmeli, çevreye özenin meyvesini görmeli, hırpalamadan korunursa doğanın her türlü varlığa kucağını nasıl açtığını yaşamalılar. Bu olumlu girişim, hayırlı olsun Ankara’ya.

Kale ve Çiftliğe de
Ankaralılar’ın onlarca yıldır dikkate alınmayan bir talebi de Ankara Kalesi’ne yapılması gereken otobüs seferleriydi. Başkentin en turistik yerine, toplu taşıma yok. Şehrin tüm ilgili kurum yöneticilerinin katıldığı 15 Şubat 2011’de yapılan ‘Ankara Kalesi Toplantısı’nda, çok güzel öneriler getirilmişti oysa. Elektrikli tren, turistik traktör ya da otobüs gibi önerileri, bizzat Ankara Ticaret Odası yapmıştı. Arkası gelmedi. Ya da Kale’ye çıkabilene, dağcılık ruhsatı verilsin artık!

Aynı ihtiyaç, Atatürk Orman Çiftliği için de geçerli. 80 yıl önce sadece Çiftliğe otobüs seferleri varken bugün arabası olan gidebiliyor. Hangi yıllar daha medeni acaba şehircilik açısından?

Çok basitmiş işte; bir otobüs seferi şehrin kan dolaşımını hızlandırabiliyor, şehirliye şehrini yaşatabiliyormuş.

Polatlı’da maraton var
Yarın, Polatlı tarihindeki en büyük etkinliklerden biri yapılacak; Gordion Yarı Maratonu. Frigler’in başkenti antik Gordion’da (Yassıhöyük köyü), Kral Midas’ın görkemli tümülüsü etrafında, Büyük İskender’in kördüğüme kılıcını vurduğu yerde, Sakarya Meydan Savaşı siperlerinin arasında, Türkiye’nin dört bir yanından efsane isimlerin de olduğu, 690 sporcunun katılacağı bir yarı maraton. Konserleri, canlandırmaları, oyunlarıyla bir ilki daha tadacak Polatlı. Gelenekselleşmesini dileyerek, Pazar günü “Ne yapsam?” diyenlere...

Hiç yorum yok: