16 Kasım 2011 Çarşamba

YIL SONUNA KADAR YAPILACAKLAR


15.11.2011 Milliyet-Ankara Gazetesi


Kaydediyorum. 10 yıl, 5 yıl, 2 yıl sonraya değil en geç 2 ay sonrasına bitecek işler sıralanıyor, söylenenleri kaydediyorum. Bir silkinme işareti işler. Hareketsizlikten toz tutmuş saçlarınızı çırpın, kireçlenmiş eklemlerinizi hareket ettirin. Ankara silkiniyor, beraber uyanalım.

Bürokrasi azalacak
Yazıyorum: 1 Ocak 2012 tarihinden sonra Ankara’da , kamu hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik bütün iş ve işlemler yenilenmiş olacak. İş kurmak için sayfa sayfa evrak doldurulup, masa masa, kapı kapı dolaşılmayacak. Her memura bir hatıra gibi, 16 vesikalıktan ibaret bir tomar fotoğraf gerekmeyecek. Patlatan belasını bulmuyor sanki “İş yerindeki tüpü patlatmayacağına dair noter tasdiki getir” denmeyecek. 2  gün biçilmiş işin peşinden 12 gün koşulmayacak. 12 gün koşturan memur hakkında, işlem başlatılacak. Bütün bilgi internet üzerinden yayınlanacak, herkes ne yapacağını bilecek. Kısacası bürokrasi azalacak.

Proje Pazarı
Yazıyorum: Girişimciler ya da ilgilisi, her biri ayrı bir köşeye dağılmış mucitlerle buluşturulacak. Akıl, uygulamayla tanışacak. ‘Proje Pazarı’, Aralık ayı içerisinde açılmış olacak. ‘Bilişim Vadisi’ planları yapan bir kentte, sebze pazarı kadar ilgi görmesi, muhataplarına kalacak.

15 yıl sonra
Yazıyorum: İstanbul’da, turizmcilerin fuarı EMMIT 2012’ye, 15 yıl sonra yeniden katılmış olacağız. Şubat ayındaki fuar için hazırlıklar tamamlanmış olacak. Bu kadarla yetinmeyip, Berlin ve Moskova’daki fuarlara da katılma hazırlıkları yapıyoruz, katılacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bilgilendirilmiş, gereken yapılacak.

Fuar Şirketi
Yazıyorum: Ankara’da, uluslararası bir fuar şirketinin kuruluşu bitirilmiş olacak. Ortakları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara İl Özel İdaresi gibi kurumlar var. 25 yıl sonra, çadır fuarcılığından uluslararası fuarcılığa geçiş yapmanın en önemli adımını atmış olacağız. Bu arada kaplıca ve kongre fuarcılığına özel, yeni bir büro oluşturulmuş olacak.

Çocuk dostu Ankara
Yazıyorum: Ankara, bir çocuk dostu kent olma özelliğini, yeni projeleriyle geri almak istiyor. 20 Kasım’da, İl Genel Meclisi bünyesinde, büyük bir çocuk meclisi oluşturulacak. Çocuklar toplanıp, sorunlarını tartışacak. Toplantı, her yıl 20 Kasım’da tekrarlanacak. Tüm kalbimizle beklentimiz, dünyanın tek çocuk bayramını hediye eden kente, 23 Nisan’ının geri verilmesi için benzer bir çabanın gösterilmesi olacak.

Ya bülbül ya karga
O söylüyor, biz yazıyoruz. Yazılanları kim söylüyor? Ankara Valimiz Alaaddin Yüksel. Yazarken biraz yorumluyoruz. Gerçekleştirmek üzere 5 başlık sayıyor. 2 aydı 1 buçuk ay kaldı. Olta uçlu ‘çengel’imize dizdik vaadleri. Gerçekleşirse bülbül şakıması, gerçekleşmezse maalesef karga ötüşü çatlak sesimizi duyacaksınız!

Hiç yorum yok: