28 Mayıs 2015 Perşembe

GECİKMİŞ TEMEL BUGÜN ATILIYOR



26.05.2015 Milliyet-Ankara Gazetesi


Ankara için tarihi yatırımlardan biri olacak Akyurt’ta atılan temel; Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temeli. 5 yıl önce aklımıza sokulan hayalin, ilk somut adımı atılmış olacak. Ankara’nın havaalanına karşın gelişemeyen kuzeyinde, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve motorlu araç satış yerleşkesi OTONOMİ’yle beraber, önemli bir yatırım daha yerini almış olacak. Seçimden sonra bir 5 yıl daha hayaliyle avunmayız inşallah.



Kuzeyi güçlendirecek

Bu yatırım önemli çünkü Ankara’ya, Akyurt’a ve Çubuk’a olduğu kadar Kazan’a, Pursaklar’a, Kalecik’e de ciddi etkileri olacak. Şehirleşmesi tamamlamayan, sınırlı gelir kapısının vurmaya başladığı, turizmin adı geçmeyen kuzey Ankara’yı, nihayet hareketlendirmiş olacağız. Batı’ya, özellikle de Eskişehir yolu yönünde plansız büyüyen başkent, zayıf ayağı kuzeyini güçlendirmiş olacak.



Tamamlandığında, dünyanın ilk 100 fuar alanı içinde yer alacakmış. Yine dünyada, havalimanlarına yakınlığı dolayısıyla Dubai, Paris ve Berlin'den sonra, havacılık fuarı  düzenlenebilecek dördüncü alan olacak. Fuarla havaalanı arasına bağlanacak yol, hem sergilenecek ürünleri taşıma sorununu ortadan kaldıracak, belki de açılacak bir gümrük ve pasaport kapısıyla doğrudan kongre ve fuar merkezine yanaşacak müşteriler ve ziyaretçiler.



İlk 100 içine girecek

600 bin metrekarelik alanın, 175 bin metrekaresi inşaat alanı,  50 bin metrekaresi kapalı alan, 124 bin 750 metrekaresi de açık sergileme alanı olacak. 7 bin 230 araçlık otopark, farklı  büyüklüklere sahip bölünebilir çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, lokantalar, katılımcıların kullanabilmesi için toplantı odası ve servis mekanlarıyla tam bir cazibe merkezinden bahsediyoruz. Özellikle savunma ve havacılık sanayisinin bu kadar etkili olduğu bir kentte, tabii ki bu yatırım için ‘gecikmiş’ sözcüğü bile küflenmiş bir ifade olacaktır.



Seçim temeli olmasın

Yerel seçimlerin en az 6 ay öncesinden, yani yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir seçimlere yöneldi bütün dikkatimiz. Bazı yatırımları öne çektik, bazılarını erteledik, bazılarını da unuttuk. Onun da öncesinde bir de Ankaralılar’ın ağırdan alma huyunu eklersek Akyurt Fuar Alanı Projesi’ni, unutacaktık neredeyse. Böyle işler, pek bekleyecek türden değildir çünkü.


Kanalizasyonu, yollarıyla alt yapısı tamamlanmış, ihalesi yapılmış. Seçimlerden ve siyasetten bağımsız olarak tam gaz çalışmalara devam edilmesi, tek beklentimiz. Ankara sanayisinin, turizminin ve işsizlerin, çok acil ihtiyacıdır. Seçim temeli olmaması ümidiyle ülkeye ve Ankaralılar’a, hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok: